Lowlands ’24

Vanaf dit jaar programmeert Carte Blanche een eigen area op Lowlands, waar we een gevarieerd aanbod aan (beeldende) kunst presenteren.
Lowlands
Lowlands, dat jaarlijks plaatsvindt in Biddinghuizen, trekt 65.000 bezoekers en is daarmee een van de grootste festivals in Flevoland en een van de bekendste popfestivals van Nederland. Het festival staat bekend om zijn brede muziekprogramma, variërend van rock en pop tot dance en hiphop, en biedt daarnaast een uitgebreid programma op het gebied van o.a. theater en wetenschap. Samen geven Lowlands en Carte Blanche de kunstprogrammering nieuw gestalte. Met deze samenwerking investeert Lowlands in de artistieke talenten uit de regio en krijgen zij een unieke kans om een groot nieuw publiek te bereiken.

In de tentoonstelling die Carte Blanche deze zomer presenteert lopen street culture en avant-gardistische kunst naadloos in elkaar over. De area is groots en toegankelijk opgezet en toont een multidisciplinair aanbod aan hedendaagse beeldende kunst. Zowel opkomende als gevestigde kunstenaars uit binnen -en buitenland, krijgen een podium, waardoor een rijke mix van herkenbare en vernieuwende artistieke expressies ontstaat die bezoekers niet alleen uitnodigt om kunst te bekijken, maar er deel van uit te maken.

Het totale programma bestaat uit werk van:
Jordan Sook (CA), Chris Pyrate (US), Rhymezlikedimez (BE), Kaili Smith, Black Childish, Yamuna Forzani, Ziarah Janssen, Stikstok, Ruben Raven x Joeri Woudstra, Georgy Dendoe x Ryan Hawaii, Faria van Creij-Callender, Stacii Samidin, Pieter Brouwer, Tom van Veen, Lisette van Hoogenhuyze, Daan Koens, Mart Veldhuis, Kasper Jongejan, Mik Augusteijn, Smoking Gurb, Ciro Timmers, Rami Haji Rashid Ahmed (BE), Safi Graauw en Folkert Verdoorn.

We choose
freedom
We choose
expression